Synaeda
Fonteinland 9, 8913 CZ Leeuwarden
T. 058-8200 333 / F. 0588200 336
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
8.15 uur tot 17.45 uur
Avondspreekuur
Donderdag tot 21.00 uur
 

Welkom bij Synaeda


Welkom
bij Synaeda

Wolkom
bij Synaeda

Bekijk de
rondleiding

Drie
pijlers

Wat is Synaeda?
Synaeda is een instelling voor basis en voor specialistische geestelijke gezondheidszorg. Synaeda is in januari 2008 gestart door drie vrouwelijke psychiaters als kleinschalig behandelcentrum. Deze kleinschaligheid is belangrijk om goede, persoonlijke en specialistische zorg te kunnen bieden.

Voor wie is Synaeda?
De meeste mensen, die bij ons komen, hebben last van angsten, spanningen, stress of sombere gevoelens. Ook kan er sprake zijn van indringende levensgebeurtenissen, relatieproblemen, persoonlijke problemen of problemen die verband houden met een bepaalde levensfase. Wij richten ons met name op diagnostiek en behandeling van mensen met angststoornissen, stemmingsstoornissen, ontwikkelingsstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Als psychiaters zijn wij verder goed bekend met psychische problemen, die voort komen uit een lichamelijke ziekte. Behandelingen kunnen individueel, in een groep, of voor een deel via internet plaatsvinden, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Wij zoeken naar de behandelaar die het beste bij u past, waar mogelijk rekening houdend met uw persoonlijke wensen zoals man/vrouw, religieuze overtuiging, al dan niet Fries sprekend. Als de huisarts inschat dat u aan een kortdurende behandeling genoeg heeft, wordt u verwezen naar de Basis GGZ. De behandeling is kort, maar intensief. De behandeling wordt gedaan door een psycholoog of een verpleegkundig specialist. Er wordt een beperkt aantal sessies vergoed. Blijkt u toch meer zorg nodig te hebben, dan moet u opnieuw een verwijsbrief bij de huisarts vragen. De Specialistische GGZ is bedoeld voor mensen met ernstige psychische problemen. Vaak betekenen de klachten een flinke verstoring van het dagelijks leven. De behandeling duurt vaak langere tijd. Toch streeft Synaeda ernaar de zorg zo kort mogelijk te houden. Als er verbetering optreedt, kijken we samen met u of het mogelijk is dat u weer zelfstandig Ė of met hulp uit bijvoorbeeld uw omgeving - verder kunt.etc.

Aanmelden?
Indien u psychische klachten heeft kunt u zich laten verwijzen door uw huisarts of bedrijfsarts. Omdat Synaeda een instelling is voor basis en specialistische GGZ wordt alleen dan de behandeling vergoed door uw verzekering. Verwijzingen door een andere hulpverlener of organisatie zijn hiertoe onvoldoende. U kunt zich ook particulier aanmelden, maar dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Wachtlijst Basis GGZ

Op dit moment is de gemiddelde wachttijd tussen de aanmelding en de eerste afspraak 22 dagen.
Laatste update:30-09-2015
lees meer >
 

Wachtlijst Specialistische GGZ

Op dit moment is de gemiddelde wachttijd tussen de aanmelding en de eerste afspraak 17 dagen.
Laatste update: 30-09-2015
lees meer >
 

Actueel

Synaeda opent binnenkort een tweede vestiging in Drachten!
 Op 1 november opent Synaeda een tweede vestiging in Drachten in het gebouw van SŻnenz aan de Burgemeester Wuiteweg.
 Het gaat om een centrum voor zowel Basis GGZ als Specialistische GGZ ( anderhalve lijns) . 
Nu ook Basis GGZ bij Synaeda!
Synaeda breidt uit!Vanaf heden kunnen patiŽnten ook voor Basis GGZ terecht. Als de huisarts inschat dat u aan een kortdurende behandeling genoeg heeft, wordt u verwezen naar de Basis GGZ. De behandeling is kort, maar intensief en wordt uitgevoerd door een psycholoog.
VACATURE: Research Assistant / PhD Candidate (24 uur per week)
 Wij zoeken een research assistant die verantwoordelijk wordt voor de coördinatie van het onderzoek, het uitvoeren ervan en het meewerken aan wetenschappelijke publicaties met een voorziene uitloop in een PhD-project.