• De beste behandelingen. Bij u in de buurt.

Beeldende therapie individueel

“Logica brengt ons van A naar B, verbeelding brengt ons overal.”
Albert Einstein

Beeldende therapie kan helpen als u het gevoel heeft vast te zitten in uw leven, op wat voor manier dan ook. Als u het lastig vindt om te voldoen aan de eisen van deze tijd en u het gevoel heeft dat u ergens onderweg uzelf bent kwijtgeraakt. Als u het harde hollen even zat bent en wilt leren stilstaan om om u heen te kijken, om van daaruit uw koers te bepalen. Als u het genieten, het ontspannen en het spelen bent verleerd. Als u moeilijk woorden kunt geven aan wat
u voelt, of als dit te eng is. Of als woorden juist een valkuil zijn, waarmee
u te makkelijk over uw gevoelens heen kunt stappen. Beeldende therapie kan een eerste stap zijn naar verandering. 

Het doel van beeldende therapie is het erkennen van problemen en het bewust worden van uzelf, uw patronen, uw emoties en uw gedachten. Deze bewustwording zet vervolgens een proces in gang van acceptatie, verandering en persoonlijke ontwikkeling. Het kan inzicht geven in innerlijke conflicten en kan verwerking bevorderen. Ook kan de beeldende therapie een plek zijn om op een voor u veilige manier uiting te geven aan onderwerpen, gevoelens en gedachten waarin u zich kwetsbaar voelt, waaraan u geen woorden kunt geven of waarin u zich wilt ontladen.

Werkwijze

De behandeling bestaat in eerste instantie uit 5 bijeenkomsten van 1 uur, waarin u samen met de beeldend therapeut aan de gang gaat. Na de behandeling zal een eindevaluatie plaatsvinden en wordt de behandeling afgesloten, of indien nodig wordt een passend vervolg besproken. 

Binnen de behandeling werkt u met een verscheidenheid aan beeldende materialen en technieken, zoals tekenen, schilderen, collage, krijt, klei en steen. U hoeft daarvoor niet creatief te zijn of goed te kunnen tekenen. Wel is belangrijk dat u ervoor openstaat om te werken met beeldende materialen.

Wilt u meer informatie over wat beeldende therapie inhoudt? Bekijk dan deze filmpjes op de website van de Nederlandse Vereniging voor Beeldende Therapie (NVBT).

Wanneer

Dag en tijdstip van deze behandeling worden in overleg vastgesteld.