• De beste behandelingen. Bij u in de buurt.

De werkwijze

Aanmelding en Diagnostiek

Indien er een verwijzing van uw huisarts of bedrijfsarts binnen is gekomen nemen wij contact met u op voor het maken van afspraken. U kunt ook zelf met de locatie bellen waar u naar bent verwezen.
Ons doel is om binnen vijf werkdagen na de aanmelding een afspraak te maken voor een eerste gesprek met een behandelaar. Soms lukt dit niet in verband met een te groot aantal aanmeldingen. U krijgt dan in ieder geval wel binnen vijf werkdagen te horen wanneer uw eerste afspraak zal zijn. In het geval van Specialistische GGZ zal direct ook een tweede afspraak worden ingepland, waarin u samen met deze behandelaar uw problematiek aan een van de psychiaters, klinisch psychologen of iemand die daartoe in opleiding is en dit onder supervisie doet, voorlegt. Voor verdere diagnostiek maken we gebruik van aanvullend onderzoek, zoals bijvoorbeeld vragenlijsten en laboratoriumonderzoek. Zodra wij samen met u inzicht hebben gekregen in wat er aan de hand is, volgt een gesprek waarin we u van de diagnose en de behandelmogelijkheden op de hoogte stellen. Wij vinden het belangrijk u hier goed over te informeren.

Wij bieden onderstaande diagnostische onderzoeken aan indien geïndiceerd:

Wat moet u meenemen bij het eerste gesprek?

  • De verwijsbrief
  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Het pasje van uw zorgverzekeraar
  • De eventueel door u gebruikte medicijnen
  • Vaak is het helpend om iemand mee te nemen die u ondersteunt uw verhaal te verduidelijken.

De behandeling

"De beste behandeling is die behandeling waarvan zowel de patient als de behandelaar overtuigd zijn dat het de beste behandeling is"

De behandeling begint met uitleg over de door ons gestelde diagnose. Ook vertellen we u welke soorten behandeling er passend zijn. U kunt alle informatie nog eens nalezen in uw persoonlijke digitale dossier MySynaeda.

Voor meer informatie over de werkwijze per diagnose verwijzen we naar de betreffende pagina's:

Vragenlijsten

Wij vragen u om zo nu en dan vragenlijsten in te vullen. Dit doen we, omdat we goede zorg willen leveren en willen meten wat de resultaten van onze behandelingen zijn. Daarnaast verlangen zorgverzekeraars dat wij deze vragenlijsten afnemen. Op basis van het aantal vragenlijsten dat is ingevuld door patienten ontvangen wij budget. Door de vragenlijst in te vullen helpt u onze goede zorg te kunnen en blijven verlenen. 

 

E-Health

Hieronder een link waar we voor E-Health verwijzen naar Minddistrict.

http://www.minddistrict.com/nl-nl/zorgorganisaties/specialistische-ggz