• De beste behandelingen. Bij u in de buurt.

Gezocht: proefpersonen voor wetenschappelijk onderzoek

27 juni 2016

Bij Synaeda wordt regelmatig wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd. In 2015 is er in samenwerking met Brainclinics Nijmegen een onderzoeksafdeling gestart om langdurig onderzoek uit te voeren op het gebied van personalized medicine, met een specialisatie op depressie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het QEEG. Daarnaast worden er ook andere kortdurende onderzoeken uitgevoerd.

QEEG-onderzoek
Eerder wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er verschillende typen depressie bestaan. Middels het meten van de elektrische hersenactiviteit zijn er factoren gevonden die het effect van de behandeling kunnen voorspellen (succes of geen succes). Elk type depressie reageert namelijk anders op verschillende soorten medicatie en psychologische behandeling. Door meer te leren over de verschillende typen depressies kunnen we middels ‘personalized treatment’ of ‘personalized medicine’ de depressieklachten sneller verminderen of wegnemen. We hopen dit over enige tijd in uw behandeling aan te kunnen bieden als onderdeel van diagnostiek.

Dit onderzoek duurt ongeveer anderhalf uur.

Gezichtenonderzoek
Het Gezichtenonderzoek probeert aan de hand van veranderingen in emotionele verwerking te voorspellen of de ingezette behandeling uiteindelijk tot verbetering van de depressie zal leiden. Bij dit onderzoek moet u twee keer een paar taken doen (waaronder het beoordelen van gezichten en emoties).

De duur per keer is ongeveer een half uur en we proberen de afspraak voor de meting zoveel mogelijk te combineren met uw andere afspraken.

Proefpersonen gezocht
Op dit moment zoeken we proefpersonen die vrijwillig willen deelnemen aan zowel het QEEG-onderzoek als het Gezichtenonderzoek. U kunt alleen meedoen als u in behandeling bent bij Synaeda, of hiermee gaat beginnen. Of u in aanmerking komt voor (één van) de onderzoeken, hangt af van uw persoonlijke situatie. Als u in aanmerking komt, wordt u tijdens de intakefase gevraagd om deel te nemen. U kunt uiteraard ook op eigen initiatief informeren.

Er wordt op dit moment alleen onderzoek verricht voor wetenschappelijke doeleinden. Dit betekent dat uitkomsten nog niet gebruikt kunnen worden voor uw behandeling (hopelijk kunnen we u dit over enige tijd wel aanbieden). Uw bijdrage is van groot belang om de behandeling van patiënten met een depressie te verbeteren.

Meer informatie
Als u vragen heeft of meer informatie zoekt over het QEEG-onderzoek, kunt u contact opnemen met mevrouw N. van der Vinne, junior onderzoeker (n.van.der.vinne@synaeda.nl). Voor andere en algemene vragen kunt u contact opnemen via info@synaeda.nl.

« Terug naar overzicht