• De beste behandelingen. Bij u in de buurt.

GGZ-instelling Synaeda opent nieuwe vestiging in Heerenveen

4 april 2016

Synaeda Psychomedisch Centrum opende op donderdag 31 maart, tijdens de nationale Week van de Psychiatrie, haar deuren aan Kastanjelaan 1 in Heerenveen. Synaeda is een kleinschalig behandelcentrum voor geestelijke gezondheidszorg dat mensen behandelt met psychische klachten, zoals ADHD, persoonlijkheidsproblematiek, angst- en stemmingsstoornissen.

Synaeda is in 2008 in Leeuwarden gestart door drie vrouwelijke psychiaters die vonden dat psychische zorg anders en beter kon. Daarom is het Synaeda-concept ontstaan die bij iedere locatie van kracht is. Het concept is volgens Bianca Klop en Anke Oosterbaan, de directie van Synaeda, eigenlijk heel simpel. ‘We willen vooral dat mensen zich bij ons thuis voelen. Met dat uitgangspunt hebben we veel details ingevuld.’ Zo heeft Synaeda Heerenveen een prettige inrichting en sfeer, doordat het gebouw modern is ingericht en een warme uitstraling heeft.

Er is de afgelopen jaren veel veranderd rond de geestelijke gezondheidszorg en daarmee lijkt ook het beeld die bij veel mensen vaak heerste over ggz-instellingen verleden tijd bij Synaeda. Klop: ‘We vinden het belangrijk dat mensen zich er prettig voelen, waardoor er een ontspannen sfeer ontstaat. Hierdoor voelen patiënten zich op hun gemak en hebben het vertrouwen op de juiste plek te zijn.’

Uitbreiding
Synaeda is op steeds meer locaties te vinden. In november vorig jaar opende Synaeda een locatie in Drachten en na de nieuwe vestigingen in Heerenveen en Sneek, volgen straks ook Dokkum en een tweede locatie in Leeuwarden. ‘Het is geweldig dat we nu in heel Friesland zorg dicht in de buurt van patiënten kunnen bieden. Ons recept? Onze behandelingen voldoen aan de laatste richtlijnen en zijn zo kort als mogelijk en zo intensief als nodig. De best passende behandelingen, daar gaat het om’, zegt Oosterbaan.

« Terug naar overzicht