• De beste behandelingen. Bij u in de buurt.

GGZ-organisatie Synaeda opent nieuwe vestiging in Dokkum

29 april 2016

GGZ-instelling Synaeda behandelt mensen met psychische klachten, waaronder angst- en stemmingsstoornissen, ADHD, autisme en persoonlijkheidsproblematiek. Op maandag 2 mei opent Synaeda een nieuwe vestigingen in Dokkum, eerst tijdelijk op locatie de Woudvaart (Birdaarderstraatweg 80 B) en daarna definitief in de vernieuwde Sionsberg.

Synaeda Psychomedisch Centrum is een kleinschalig behandelcentrum voor geestelijke gezondheidszorg, dat in 2008 in Leeuwarden is gestart door drie vrouwelijke psychiaters die zagen dat psychische zorg anders en beter kon. Het concept van Synaeda is onderscheidend. Directieleden en psychiaters Anke Oosterbaan en Bianca Klop leggen uit waarom. ‘Het begint eigenlijk heel simpel: hoe wil je dat je eigen moeder behandeld wordt? Met dat uitgangspunt hebben we veel details ingevuld. Een kop koffie bij binnenkomst, een prettige inrichting en sfeer, en zonder ellenlange wachttijden,’ zegt Klop. ‘Patiënten met psychische problemen moesten in Dokkum vaak lang wachten op een behandeling. Daar gaan wij met ons team verandering in brengen.’

Uitbreiding
Synaeda is op steeds meer locaties te vinden. In november vorig jaar opende Synaeda een locatie in Drachten en na nieuwe vestigingen in Heerenveen, Sneek en Dokkum, volgt binnenkort nog een tweede locatie in Leeuwarden. ‘Het is geweldig dat we nu in heel Friesland zorg dicht in de buurt van patiënten kunnen bieden. Ons recept? Onze behandelingen voldoen aan de laatste richtlijnen en zijn zo kort als mogelijk en zo intensief als nodig. De best passende behandelingen, daar gaat het om’, zegt Oosterbaan.

Synaeda App
Synaeda lanceert de gloednieuwe Synaeda app. Deze app helpt patiënten bij het aanbrengen van structuur, het bereiken én beter kunnen beoordelen van behandeldoelen en het tijdig innemen van medicijnen. De app is daarmee een handig hulpmiddel tijdens therapie. Klop: ‘De app past bij de visie van Synaeda: aansluiten bij de wensen en belevingswereld van onze patiënten! Door naast de behandeling veel aandacht te besteden aan de gezondheid en manier van leven, willen we mensen veerkrachtiger maken.’ Iedereen met een iPhone of Android-telefoon kan kosteloos gebruikmaken van de Synaeda app.

« Terug naar overzicht