• De beste behandelingen. Bij u in de buurt.

Mevrouw J. Upmeijer

Mevrouw J. Upmeijer
Naam:
Mevrouw J. Upmeijer
Functie:
GZ-Psycholoog, sinds 2014 en inmiddels GZ-psycholoog in opleiding tot Specialist sinds 2016 | BIG-nummer: 89918744625
Specialisatie:

Ik behandel voornamelijk mensen die vroeg in hun leven nare, bedreigende, traumatische en daarmee vormende, ervaringen hebben meegemaakt. Deze ervaringen hebben over het algemeen een negatieve invloed op het zelfbeeld en de manier waarop men vervolgens relaties met anderen aangaat. Er kan sprake zijn van complexe traumaklachten waarbij er sprake kan zijn van herbelevingen, nachtmerries, maar ook vermijding, continue alertheid en angst, waarbij de nare ervaringen eveneens een negatief zelfbeeld, een zelfkritische houding en bijvoorbeeld middelengebruik tot gevolg hebben. Via de Vereniging EMDR Nederland (VEN) ben ik opleid tot EMDR-therapeut om deze groep mensen behandeling te kunnen bieden.

Deze nare ervaringen vroeg in het leven kunnen niet alleen leiden tot complexe traumaklachten of PTSS, maar ook tot trekken in het karakter, patronen, die leiden tot klachten in het dagelijks leven. Men wordt inschikkelijk of perfectionistisch, om afwijzing of kritiek te voorkomen, ontwikkelt verlatingsangst of wantrouwen of leert niet hoe met grenzen of autoriteit om te gaan. Iemand blijft angstig, afhankelijk of vermijdend, door een zeer beschermde opvoeding of bij een gebrek aan zelfvertrouwen. Ik ben opgeleid als senior schematherapeut, aangesloten bij Register Schematherapie, om samen met iemand schemagericht te werken en samen te onderzoeken hoe deze patronen vroeger ontwikkeld zijn en wat er nodig is om deze in het dagelijks leven te doorbreken tot gezonder gedrag. Vaak combineer ik de trauma- en schemagerichte behandeling, basis hiervoor blijft de cognitieve gedragstherapie.

Op Papendal te Arnhem vertegenwoordig ik Synaeda & Sport, als Expert Prestatiegedrag voor NOC*NSF. Ik werk daar met Olympische en Paralympische sporters en talenten, die in hun sportcarrière, of daarna, aanlopen tegen psychische klachten. Niet alleen richt ik me op wat er nodig is om te kunnen presteren onder druk, ook is er ruimte voor klachten als somberheid, perfectionisme, piekeren, slaap-, motivatie- of concentratieproblemen, communicatieproblemen met bijvoorbeeld coach of partner, (faal-)angst of eetproblemen.

Waarom Synaeda?

Synaeda doet er alles aan om de organisatie en planning voor mensen zo duidelijk mogelijk te maken. Men wordt meegenomen in wat er in de intakebrief geschreven staat, waarom er tot welke diagnose wordt gekomen. Er is waar de patiënt bij is, overleg over het behandelplan en er wordt regelmatig geëvalueerd, onder andere door middel van vragenlijsten. Ondanks dat er een lange wachttijd is, proberen we met zijn allen als team ervoor te zorgen dat behandeling zo goed mogelijk aansluit bij de hulpvraag, overleggen we samen en hanteren we ook duidelijke kaders en grenzen als behandeling bij iemand niet de prioriteit lijkt te kunnen krijgen die het wat ons betreft nodig heeft en nodigen we iemand uit om terug te komen als deze dat wel kan krijgen. Ondanks dat de druk op de zorg toeneemt, zie ik dagelijks hoe gemotiveerd, bevlogen en kundig mijn collega’s zijn. Ik werk sinds 2011 met veel plezier bij Synaeda.