• De beste behandelingen. Bij u in de buurt.

Ontspanningstraining en de EmWave, ALLEEN IN LEEUWARDEN

Ontspanning betekent het tot rust komen van lichaam en geest. Ieder mens vindt deze rust op zijn of haar eigen manier. De een vindt ontspanning door te wandelen met de hond en de ander door het lezen van een boek. Iedereen heeft het nodig om een gezonde balans tussen spanning en ontspanning te hebben.

Spanningsklachten kunnen een negatief effect hebben op uw gezondheid. Ontspanning draagt dus bij aan de verbetering van de kwaliteit van uw leven. Als uw eigen manieren van ontspannen tekortschieten, dan is deze training misschien iets voor u.

Met deze training leert u om op een goede manier te ontspannen. We staan stil bij wat ontspanning voor u betekent en hoe u dat in uw leven kunt inpassen. We oefenen verschillende methoden, zodat u handvaten krijgt om vervolgens zelf aan de slag te kunnen gaan met de vorm die bij u past.

Werkwijze

De training bestaat uit vijf individuele bijeenkomsten:

  • Zelfstandig oefenen met een ontspannings-cd;
  • Bespreken van de ervaringen en opstellen van een individueel ontspanningsplan;
  • Oefenen met de EmWave-methode;
  • Optimaliseren van het individuele ontspanningsplan;
  • Evalueren van de individuele voortgang.

Samen met uw behandelaar bepaalt u tijdens de behandelplanbespreking of deze training aansluit bij uw problematiek. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat u een actieve rol vervult, waarbij u thuis oefent en opdrachten maakt. In de laatste bijeenkomst wordt gekeken of er een aanvullende behandeling nodig is.

Bekijk ook het filmpje bovenaan deze pagina: hierin wordt uitgelegd wat de EmWave-methode inhoudt.

Wanneer

Dag en tijdstip van deze behandeling worden in overleg vastgesteld.

Downloads