• De beste behandelingen. Bij u in de buurt.

Onverklaarbare lichamelijke problemen

Om wat voor klachten gaat het?

Sommige mensen hebben lichamelijke klachten zonder dat daar een medische oorzaak voor lijkt te zijn. Ze zijn bijvoorbeeld voortdurend moe, hebben maag- of darmproblemen of hebben last van chronische hoofdpijn. Het is frustrerend als de artsen u niet verder kunnen helpen bij dergelijke klachten. Toch is uw situatie wel te verbeteren. 

Mevrouw R. van Houten I  psychiater

‘Psychische problemen kunnen zich uiten in lichamelijke klachten. Soms zonder dat u zich hiervan bewust bent. Samen met u kijken we naar welke problemen dit kunnen zijn en we richten ons in de behandeling op herstel van zowel de psychische als lichamelijke klachten.’

Kenmerken
  • Lichamelijke klachten
  • Geen medische oorzaak
  • Medische behandeling helpt niet

Op zoek naar de oorzaak

Regelmatig komen onverklaarbare klachten voort uit geestelijke of emotionele problemen. Stress kan zich bijvoorbeeld lichamelijk uiten. Een medische behandeling helpt dan niet. Door onder psychische begeleiding op zoek te gaan naar de oorzaak van de problemen en hieraan te werken, kunt u na verloop van tijd verlichting van de klachten ondervinden.

Ook als de oorzaak nog niet duidelijk is, zijn er wel manieren om beter met de lichamelijke klachten om te kunnen gaan. Door hier aandacht aan te besteden, worden de klachten draaglijker en beheersen ze uw leven niet langer.