• De beste behandelingen. Bij u in de buurt.

Drachtsters testten gratis lichttherapie bij Synaeda op Blue Monday

18 januari 2016

PERSBERICHT

Blue Monday, de derde maandag van het jaar, wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. De dagen zijn kort, de zomer lijkt nog heel ver weg en de energie is ver te zoeken. Veel mensen ervaren daardoor een gevoel van somberheid. Bij sommige mensen is er meer aan de hand en kan er sprake zijn van een (winter)depressie.

Synaeda Drachten bood dé oplossing op deze Blue Monday. Inwoners van Drachten waren maandagochtend 18 januari (Blue Monday) welkom bij Synaeda in gezondheidscentrum Sûnenz om gratis te ontdekken wat lichttherapie kan doen. Ook konden bezoekers op een laagdrempelige manier in gesprek gaan met een psychiater van psycho medisch centrum Synaeda voor tips en mogelijkheden voor behandeling bij andere psychische klachten.

Psychiater Bianca Klop-de Vries: ‘Het was vanuit Synaeda een ludieke actie om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met lichttherapie. Mensen wachten vaak lang voordat ze met psychische klachten hulp zoeken. Dat is jammer, omdat we met behandelingen vaak snel verbetering zien bij mensen die worstelen met angst- en stemmingsklachten. De Drachtsters die langskwamen konden niet alleen zien hoe lichttherapie werkt, maar we konden ook kennismaken en een rondleiding geven. We zitten nu drie maanden in Drachten en het is onze missie om inwoners van Drachten die zich belemmerd voelen door psychische klachten, snel te kunnen behandelen. Hoe sneller we de behandeling starten, hoe sneller mensen de draad van het leven weer kunnen oppakken. Daarom willen we drempels verlagen en het taboe om hulp te zoeken doorbreken.’

Synaeda is gevestigd in de rechtervleugel van gezondheidscentrum Sûnenz, Burgemeester Wuiteweg 140b in Drachten. Meer informatie is te vinden op www.synaeda.nl/drachten.

Fotobijschrift:
Jimmy Lie Piang test onder begeleiding van psychiater Bianca Klop-De Vries lichttherapie bij Synaeda Drachten.

« Terug naar overzicht