• De beste behandelingen. Bij u in de buurt.

Praktijkhuis Ixta Noa

11 september 2012

Ixta Noa is een innovatieve zorgorganisatie die zich inzet voor mensen met een psychische onbalans, stoornis, verslaving en hun omgeving. Het uitgangspunt van Ixta Noa is mensen vanuit ervaringsdeskundigheid te inspireren en motiveren tot verandering, zodat zij hun balans weer (terug) vinden.

Ervaringsdeskundigheid
Ixta Noa werkt vanuit ervaringsdeskundigheid. Ervaring hebben met een psychische stoornis betekent niet automatisch dat deze ervaring op een deskundige manier kan worden ingezet. Hiervoor biedt Ixta Noa training en intervisie. Ixta Noa traint mensen om deze waardevolle ervaring in te zetten voor anderen, maar zeker ook voor jezelf.

Praktijkhuis
De Praktijkhuizen van Ixta Noa zijn inloop- en dagactiveringshuizen voor en door mensen met een psychische stoornis en/of verslaving. Hier kun je terecht voor informatie en het uitwisselen van ervaringen, herkenning en erkenning. Bovendien kun je er oefenen met praktijksituaties. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan herkenbare thema’s zoals de erkenning van je stoornis, taken en verantwoordelijkheden, onzekerheid en faalangst. Ixta Noa verzorgt ook dagactiviteiten voor mensen die weer willen leren werken. Contact met lotgenoten is waardevol; het maakt je minder eenzaam, het raakt je in het delen, het motiveert je en steunt je op de momenten waarop je het moeilijk hebt.

« Terug naar overzicht