• De beste behandelingen. Bij u in de buurt.

Psycho-educatie ADHD

De training psycho-educatie over ADHD is bedoeld voor mensen bij wie recent de diagnose ADHD of ADD is gesteld. Deze training helpt de deelnemer de diagnose bij zichzelf te herkennen en te onderkennen. Acceptatie en onderkenning zijn niet gemakkelijk, maar een reëel zelfbeeld is wel van groot belang om in de toekomst te weten wat wel en niet haalbaar is.

ADHD en ADD zijn aangeboren stoornissen, die u uw hele leven met u meedraagt. Genezen is niet mogelijk, onderkennen en hanteerbaar maken wel. U zult inzien dat iedere mens uniek is en dat u net zo bijzonder bent als de mensen die geen ADHD of ADD hebben. Door de training leert u ook om met andere mensen over de stoornis te praten, wat kan helpen om meer begrip voor uw situatie te creëren.

Werkwijze

De individuele bijeenkomsten bestaan uit voorlichting, soms training en het bespreken van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Er wordt begonnen met uitleg over de achtergrond van de diagnose en actuele informatie. Behalve de beperkingen die door ADHD of ADD worden veroorzaakt, kijken we ook naar de mogelijkheden die ze bieden. Voor blijvende problemen kijken we naar oplossingen die uzelf, uw omgeving of de reguliere zorg kan bieden. Aan het eind van de training weet u meer over ADHD en de betekenis ervan in uw leven. Gaandeweg kunt u een individuele ADHD-training gaan volgen waarin u vaardigheden aanleert om zo goed mogelijk om te kunnen gaan met ADHD of ADD.

Wanneer

Dag en tijdstip van deze behandeling worden in overleg vastgesteld.