• De beste behandelingen. Bij u in de buurt.

Psycho-educatie Autisme

De training psycho-educatie over autisme is bedoeld voor mensen bij wie recent een diagnose is gesteld in het autismespectrum. Deze training helpt de deelnemer de diagnose bij zichzelf te herkennen en te onderkennen. Acceptatie en onderkenning zijn niet gemakkelijk, maar een reëel zelfbeeld is wel van groot belang om in de toekomst te weten wat wel en niet haalbaar is.

Autisme is een aangeboren handicap, die u uw hele leven met u meedraagt. Genezen is niet mogelijk, onderkennen en hanteerbaar maken wel. U zult inzien dat iedere mens uniek is en dat u net zo
bijzonder bent als de mensen die geen autisme hebben. Door de training leert u ook om met andere mensen over autisme te praten, wat kan helpen om meer begrip voor uw situatie te creëren.

Werkwijze

De individuele bijeenkomsten bestaan uit voorlichting, soms training en het bespreken van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Er wordt begonnen met uitleg over de achtergrond van de diagnose en actuele informatie. Behalve de beperkingen die door het autisme worden veroorzaakt, kijken we ook naar de mogelijkheden die het biedt. Voor blijvende problemen kijken we naar oplossingen die uzelf, uw omgeving of de reguliere zorg kan bieden. Gaandeweg wordt ook aandacht besteed aan uw sociale vaardigheden en hoe u die kunt trainen. Aan het eind van de training weet u meer over Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) en de betekenis ervan in uw leven.

Wanneer

Dag en tijdstip van deze behandeling worden in overleg vastgesteld.