Spring naar inhoud

Psychomotorische therapie

Het lichaam is drager van boodschappen, waarvan er veel onbekend en onbewust zijn. In het dagelijks leven staat u daar niet continu bij stil. Dat hoeft natuurlijk ook niet altijd, maar soms kan uw lichaam u meer vertellen dan u denkt. Door allerlei gebeurtenissen en spanningen kunnen lichamelijke klachten ontstaan, zoals een gevoel van stress, een gespannen houding, hoofdpijn of buikpijn. Hierdoor kan het gebeuren dat u steeds minder contact hebt met bepaalde gedeelten van uzelf, dat u zich afsluit voor uw eigen behoeften en soms ook voor het contact met andere mensen.

In de psychomotorische training ‘Mijn lijf spreekt’ leert u een lichamelijke gevoeligheid te ontwikkelen, waardoor u zich meer bewust wordt van uzelf. Wat geeft uw lichaam aan? Wat straalt u uit naar anderen? Hoe kunt u leren omgaan met lichamelijke spanningen en behoeften?

Psychomotorische therapie is er voor iedereen die zich beter in zijn lijf wil gaan voelen en zich bewuster wil worden van zijn eigen sprekende lichaam.

Werkwijze

De onderwerpen die in de training naar voren komen zijn:

  • Gevoeliger worden voor uw eigen lichaamssignalen;
  • Betekenis geven aan uw lichaamstaal;
  • Gevoeliger worden voor het contact met uzelf en andere mensen;
  • U vrijer voelen in uw eigen lijf.

Tijdens de sessie worden ervaringsgerichte oefeningen aangeboden. Ook worden dagelijkse en betekenisvolle ervaringen van de deelnemers uitgewerkt. De fysieke inspanningen zullen licht zijn en er is een minimale bewegingsvaardigheid nodig. Makkelijk zittende kleding wordt geadviseerd. Houd er tevens rekening mee dat de oefeningen op sokken worden gedaan.

Psychomotorische therapie kan zowel individueel als in een groep plaatsvinden. De groepstraining bestaat uit 8 sessies van 1,5 uur met een groep van 4 tot 6 personen.

Wanneer

Dag en tijdstip van een individuele behandeling worden in overleg vastgesteld.

Dag en tijdstip van de groepstraining worden binnenkort bekend gemaakt.

Andere behandelmethodes:

Beeldende therapie

Lees meer

Cognitieve gedragstherapie

Lees meer

EMDR

Lees meer

Medicijnen

Lees meer

Psycho-educatie

Lees meer

rTMS

Lees meer

Schematherapie

Lees meer