Spring naar inhoud

Cliëntenraad

Bent u in behandeling bij Synaeda? Dan kunt u invloed uitoefenen op het beleid van de organisatie en op de kwaliteit van de zorg. Deze invloed is geregeld in de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen. De uitvoering van deze wet ligt in handen van de cliëntenraad. Deze cliëntenraad bestaat uit (ex)patiënten van Synaeda. Ook familieleden van patiënten kunnen lid zijn van de raad. In de raad kunnen leden meepraten over voor patiënten belangrijke zaken.

Input voor cliëntenraad

De cliëntenraad is er om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen. Ideeën of tips om onze zorg te verbeteren zijn van harte welkom. Uw ideeën mogen over alle onderdelen van de zorg gaan. Denk hierbij ook aan zaken als bereikbaarheid, gastvrijheid, inrichting of de werking van het portaal. 

Als u input heeft voor de cliëntenraad, dan kunt u mailen naar clientenraad@synaeda.nl.

Onze cliëntenraad aan het woord

George

“Ik wil het wel van de daken schreeuwen: zet die eerste stap”

Met een glimlach van oor tot oor wandelt George langs het speellokaal van de kleuters, de overlegruimte van groep 7 en de koffiekamer van de juffen en meesters. Hij voelt zich zichtbaar thuis op de basisschool waar hij als conciërge werkt. "Die lach is een tijdje weggeweest", vertelt hij eerlijk. "Maar ik zie nu weer hoe mooi het leven eigenlijk is."

Lees hier het hele verhaal van George

Mila

“Ik leef mijn leven weer volop”

De agenda van Mila is een logistiek meesterwerk. Schijnbaar moeiteloos lijkt ze haar baan in het onderwijs te combineren met haar eigen schoonheidsstudio, haar marketingbureau en haar rol als moeder. Wie niet beter weet, denkt dat het geluk haar als zelfverzekerde, succesvolle jonge vrouw in de schoot valt. Maar niets is minder waar. "Ik heb er keihard voor moeten werken om te staan waar ik nu sta."

Lees hier het hele verhaal van Mila

Dúbash

“Met dit verhaal wil ik laten zien dat je er niet alleen voor staat”

Gemoedelijk zitten ze naast elkaar: jack russel Henkie en kat Mickey. Samen genieten ze van de zon op het knusse bankje in de achtertuin van Dúbash. Er verschijnt een grote glimlach wanneer hij dit tafereel vanuit de woonkamer bekijkt. "Het glas is weer halfvol", knikt hij tevreden. "Sterker nog: driekwart vol!"

Lees hier het hele verhaal van Dúbash

Thijs

"Zoek zo snel mogelijk hulp als je in de geestelijke problemen zit"

Thijs kreeg hulp op een moment dat er veel dingen misliepen in zijn leven. GGZ Friesland en CAGGB in Buitenpost hielpen hem een nieuw perspectief te zien. Nu heeft hij alweer geruime tijd een stabiel leven, met een baan, levenslust, en goede vooruitzichten.

Lees hier het verhaal van Thijs.