
Veelgestelde vragen
Kosten van behandeling
-
Wordt behandeling vergoed?
Basis-ggz en specialistische ggz worden vergoed vanuit de verplichte basisverzekering van zorgverzekeraars. Synaeda brengt alle kosten rechtstreeks in rekening bij uw zorgverzekeraar. U vindt een overzicht van de vergoede zorg in het declaratieoverzicht van uw zorgverzekeraar.
-
Gaat behandeling ten koste van mijn eigen risico?
Het eigen risico is in 2025 minimaal 385 euro. Als u een vrijwillig (verhoogd) eigen risico heeft afgesproken met uw zorgverzekering, kan dit oplopen tot 885 euro. Uw zorgverzekeraar brengt het eigen risico bij u in rekening. Controleer uw eigen situatie voor de exacte afspraken die u heeft met uw zorgverzekeraar.
Betalingsproblemen eigen risico
Kunt u uw eigen risico niet betalen? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Vaak kan er een oplossing worden geboden.
Wachttijden
-
Kan ik sneller in zorg komen?
Natuurlijk wilt u snel geholpen worden. Dat begrijpen we. Bij Synaeda hebben we wachttijd, waardoor u enkele weken geduld moet hebben voor uw behandeling wordt gestart. Gemiddeld gezien zijn de wachttijden bij Synaeda, in vergelijking tot wachttijden bij andere instellingen, vrij kort.
Als er sprake is van spoed, dan kan uw verwijzer een behandeling aanvragen met verkorte toegangstijd.
Bij Synaeda behandelen we ook digitaal. Deze vorm kent een minder lange wachttijd, maar is niet voor iedereen of voor iedere aandoening geschikt.
Kijk voor de actuele wachttijden hier: actuele wachttijden
-
Wat is aanmeldwachttijd?
Aanmeldwachttijd is de tijd vanaf de verwijzing naar Synaeda, tot aan het eerste gesprek (intake). Daarna gaat de behandelwachttijd in.
-
Wat is behandelwachttijd?
Behandelwachttijd is de tijd tussen de intake en het daadwerkelijke begin van de behandeling. In de behandelwachttijd worden er diverse onderzoeken gedaan en krijgt u vragenlijsten toegestuurd.
Kwaliteit
-
Klachtenregeling
Bent u ontevreden over uw behandeling, of wilt u een klacht indienen? Ga dan in gesprek met uw hulpverlener(s). Uw hulpverlener probeert uw zorgen en/of ontevredenheid dan op te lossen.
-
Hoe meet Synaeda de kwaliteit?
Wij meten de kwaliteit van onze behandelingen met vragenlijsten. Aan het begin en na de behandeling krijgt u een of meer vragenlijsten toegestuurd. De uitkomst van deze vragenlijst laat ons zien hoe tevreden patiënten zijn over hun behandeling. Meer weten? Klik op
-
Hoe meten jullie patiënttevredenheid?
Wij meten onze kwaliteit voortdurend, en gebruiken de uitkomsten om onze dienstverlening duurzaam te verbeteren. Bent u benieuwd hoe we het doen? De meest recente cijfers vindt u hier: https://www.synaeda.nl/over-ons/kwaliteit
-
Wat is het Kwaliteitsstatuut?
Het ‘Landelijk Kwaliteitsstatuut GGZ’ beschrijft de kwaliteitsnormen waaraan een zorgaanbieder moet voldoen om de zorg voor de individuele cliënt in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) te organiseren.
-
Hoe tevreden zijn patiënten over Synaeda?
Uit de resultaten van 2024 blijkt dat het behandeleffect van Synaeda beter is dan landelijk wordt verwacht. Synaeda scoort gemiddeld een 8,8 op alle onderdelen. Maar we zijn niet zomaar tevreden. De onderdelen waar we goed scoren houden we bij en verbeteren we, en de onderdelen waar we minder goed scoren pakken we grondig aan. Sinds deze meting zijn we bijvoorbeeld aan de slag gegaan met het verbeteren van onze informatie over cliëntenorganisaties en zelfhulpgroepen, en zetten we een solide naastenbeleid neer.
-
Heeft Synaeda een cliëntenraad?
Ja, deze cliëntenraad bestaat uit (ex)patiënten van Synaeda. Ook familieleden van patiënten kunnen lid zijn van de raad. In de raad kunnen leden meepraten over voor patiënten belangrijke zaken. De cliëntenraad is er om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen. Ideeën of tips om onze zorg te verbeteren zijn van harte welkom. Lees hier meer over onze cliëntenraad.
Vertrouwelijkheid en privacy
-
Hebben alle medewerkers een geheimhoudingsplicht?
Ja, al onze medewerkers hebben een geheimhoudingsplicht. Meer informatie vindt u in het privacystatement.
-
Wie kan in mijn dossier kijken?
Uw dossier is alleen te bekijken door uw hulpverlener(s) en deels door medewerkers die uw afspraken inplannen. Medewerkers bekijken alleen die onderdelen uit uw dossier die nodig zijn om een taak te verrichten. Meer informatie over uw privacy vindt u in het privacystatement.
-
Waar staat het privacystatement?
Het privacystatement, waarin we alle processen waar persoonsgegevens bij betrokken zijn benoemen, vindt u hier.
-
Meer vragen over privacy
Als het privacystatement u geen antwoord biedt, kunt u uw vragen over privacy, gegevensuitwisseling en vertrouwelijkheid stellen aan uw eigen hulpverlener. Mocht dit voor u geen uitkomst bieden, dan kunt u uw vragen stellen aan de functionaris gegevensbescherming van Synaeda, via fg@synaeda.nl.