Spring naar inhoud

Farmacotherapie

een behandeling met medicijnen

Soms is een reguliere behandeling niet voldoende en is aanvulling met medicijnen nodig of zinvol. Medicatie kan ervoor zorgen dat u minder last heeft van uw klachten. Vaak overheersen de problemen uw leven ook minder door het gebruik van bepaalde medicijnen, zodat u beter aan uw herstel kunt werken of met uw situatie kunt leren omgaan. Veel voorgeschreven medicijnen zijn antidepressiva, rustgevende medicijnen, antipsychotica, slaaptabletten of medicijnen die gebruikt worden bij ADHD.

Werkwijze

Medicijnen worden bij Synaeda voorgeschreven door een psychiater. Wij hebben drie psychiaters in dienst met verschillende interessegebieden. Een van hen is gespecialiseerd in stemmingsstoornissen, een van hen in ontwikkelingsstoornissen (ADHD en autisme) en de ander weet veel van zwangerschap en psychiatrie. Alle drie kunnen zij alle veelvoorkomende psychiatrische stoornissen met medicatie behandelen. Een deel van de behandelingen, met name de controles, vindt plaats bij een Nurse Practitioner, een verpleegkundig specialist, die werkt onder supervisie van een van de psychiaters.

Als er vragen zijn over de voorgeschreven medicijnen kunt u te allen tijde contact opnemen met Synaeda. Als dat nodig is ook ’s avonds en in het weekend.

Andere behandelmethodes:

Beeldende therapie

Lees meer

Cognitieve gedragstherapie

Lees meer

EMDR

Lees meer

Medicijnen

Lees meer

Psycho-educatie

Lees meer

Psychomotorische therapie

Lees meer