Spring naar inhoud

Digitale Behandeling

Zorg in je eigen omgeving

Bij de Digitale poli van Synaeda volg je persoonlijke, digitale therapie. De behandeling vindt online plaats via videobellen en chatten. je hebt dus contact met je behandelaar via de computer, smartphone of tablet.

De therapeutische relatie kan online net zo goed zijn als bij een face-to-face behandeling. Het grote voordeel van een digitale behandeling is dat je vanuit je vertrouwde omgeving kunt deelnemen. Je hoeft niet op locatie te komen.

 

Werkwijze digitaal behandelen

De gesprekken met je behandelaar voer je gewoon thuis, of op een andere rustige plek. Belangrijk is dat het rustig en veilig is. Zo word je niet gestoord en kun je je goed concentreren op het gesprek.

Je behandeling werkt net zoals een behandeling bij ons op locatie. En goed om te weten: het werkt ook net zo goed.

Voor wie is digitaal behandelen geschikt?

Een online behandeling is mogelijk wanneer je last hebt van angstklachten of stemmingsklachten, zoals bijvoorbeeld depressie. Ook bij ADHD, autisme of lichte persoonlijkheidsproblematiek kunnen we je online goed behandelen.

Het is minder geschikt als je in een crisis zit waar een intensieve behandeling bij nodig is, of als je misschien een psychotische stoornis hebt, of ernstige persoonlijkheidsproblematiek, een eetstoornis of verslavingsproblemen. We behandelen je niet als je nog geen 18 bent.
En als je geen internet, smartphone, computer of tablet hebt werkt het natuurlijk ook niet.

Digitale behandeling is anders, het is duurzamer (je hoeft er niet voor te reizen), laagdrempelig en prettig, want je kunt er thuis voor blijven.

Wat heb je nodig?

  • Een internetverbinding, een smartphone, of een computer of tablet.
  • Een rustige omgeving waar je je goed kunt concentreren

Nice Day

Je hebt niet alleen video gesprekken, je krijgt ook een app (NiceDay). Daarmee kun je een dagboek bijhouden, zodat je inzicht krijgt in je stemmingen, en je gevoel beter in beeld krijgt, of bijvoorbeeld een berichtje sturen aan je behandelaar. We zeggen weleens: alsof je je behandelaar in je broekzak hebt.

 

 

Extra informatie

Vragen?
Als je vragen hebt kun je ons bellen: 058-284 87 50 of mailen: digitalepoli@synaeda.nl. We zijn van maandag tot en met vrijdag open van 08:30 tot 17:00

Verzekering?
Je online behandeling wordt vergoed vanuit de verplichte basisverzekering van je zorgverzekeraar, maar let op: het gaat ten koste van je eigen risico. Dat geldt voor alle behandelingen bij iedere GGZ instelling.

Andere behandelmethodes:

Beeldende therapie

Lees meer

Cognitieve gedragstherapie

Lees meer

EMDR

Lees meer

Psychomotorische therapie

Lees meer

Schematherapie

Lees meer

Medicijnen

Lees meer

rTMS

Lees meer