Spring naar inhoud

Signaleringsgroep

In de signaleringsgroep werken we aan een plan waarmee u terugval van angst- of stemmingsklachten probeert te voorkomen. 

Voor wie

De signaleringsgroep is er voor mensen die al behandeling hebben gehad, gericht op het verminderen van angst- of depressieve klachten. Een voorgaande behandeling kan een individuele behandeling zijn geweest (Cognitieve Gedragstherapie) of een groepsbehandeling, zoals de Structuurgroep Angst en Stemming. Wanneer angst en stemmingsklachten door de behandeling zijn verminderd, kan de signaleringsgroep een goed vervolg zijn.  

Doel

Alle inzichten en handvaten die u gedurende uw voorgaande behandeling hebt opgedaan, bundelt u in uw persoonlijke terugvalpreventieplan. Het doel van dit terugvalpreventieplan is om de kennis die u de afgelopen weken hebt opgedaan te beschrijven, zodat u op een later moment uw klachten weet te herkennen en weet wat u kunt doen om ze te lijf te gaan. 

Werkwijze

De behandeling vindt plaats in een groep. Het is een open, doorlopende groep. De behandeling bestaat uit 3 bijeenkomsten van 75 minuten. Tijdens de bijeenkomsten werkt iedere deelnemer aan een individueel terugvalpreventieplan. We bespreken de plannen met elkaar, zodat deelnemers tips kunnen uitwisselen en met elkaar mee kunnen denken.

Verwijzing

Spreekt deze training u aan? Bespreek dit dan tijdens uw evaluatie met uw behandelaar. Voor deelnemers van de Structuurgroep Angst en Stemming geldt dat gedurende de evaluatie in de groep wordt besproken of u gaat deelnemen aan de signaleringsgroep.

Andere groepsbehandelingen

Groep - Aandachtgerichte cognitieve gedragstherapie

Lees meer

Groep - Mijn lijf spreekt

Lees meer

Groep - Denk je sterk

Lees meer

Groep - Sterk wisselende emoties

Lees meer

Groep - Toon je sterk

Lees meer

Groep - Depressie

Lees meer