Spring naar inhoud

Hulp bij spanningen en stress

Lang somber, bang of gestrest?

Vraag hulp.

Stress is een gezonde reactie van het lichaam. Stress is in de basis niet slecht, want het helpt om te kunnen presteren op momenten dat er wat extra’s van u wordt gevraagd. Stress is ongezond als het lang aanwezig is, of steeds erger wordt. Hetzelfde geldt voor piekeren, somber of angstig zijn. Ook die gevoelens zijn normaal. Alleen als het piekeren over kleine dingen gaat en elke dag plaatsvindt, of als u lange tijd heel somber of bang bent is het belangrijk om hier iets aan te doen. Synaeda kan u hierbij helpen.

Wanneer moet ik hulp zoeken bij stress en angst?

Veel mensen hebben wel eens last van psychische klachten. Het hebben van lichte klachten, zoals een periode van stress, angst, piekeren of slecht slapen is heel normaal. Meestal gaan deze periodes vanzelf voorbij, omdat ze verbonden zijn aan vervelende of verdrietige situaties die van korte duur zijn. Soms duren de periodes langer of worden de klachten heviger. In het algemeen geldt dat als u langer dan twee weken niet meer op ontspannen wijze kunt deelnemen aan uw alledaagse dingen, u hulp moet vragen. Ga met uw klachten naar uw huisarts en bespreek of een verwijzing naar Synaeda passend is.

Herkent u de volgende klachten of situaties?

  • Ik zit langer dan twee weken niet lekker in mijn vel
  • Ik heb langer dan twee weken last van onrust, ik pieker veel
  • Ik maak me veel zorgen over dingen die de meeste mensen heel gewoon vinden
  • Ik voel me al meer dan twee weken elke dag somber of verdrietig
  • Ik slaap slecht óf ik slaap heel veel
  • Ik heb spanningen of angsten rond mijn zwangerschap, bevalling of baby

Wacht dan niet langer, vraag om hulp. Ga in overleg met uw huisarts over een verwijzing voor geestelijke gezondheidszorg. U kunt bij Synaeda terecht voor basis ggz en specialistische ggz. In beide gevallen streven wij naar een behandeling waarbij u snel verbetering merkt.

Moet ik medicatie?

Medicijnen kunnen erg goed werken bij stress- en spanningsklachten. Er zijn medicijnen die u kunt gebruiken op de momenten dat u het nodig acht en er zijn medicijnen die gedurende langere tijd genomen moeten worden. Als u bij ons wordt behandeld voor langdurige stress- of spanningsklachten, dan kunnen medicijnen onderdeel zijn van uw behandeling. Uiteraard vindt het voorschrijven van medicatie in overleg met u plaats. 

Wanneer u een behandeling met medicijnen krijgt, ook wel farmacotherapie genoemd, kunt u eenvoudig een herhaalrecept insturen via deze website.
 

Herhaalrecept