• De beste behandelingen. Bij u in de buurt.

Gezins-en relatietherapie

Als u last heeft van psychische problemen, dan is dat niet alleen voor u erg zwaar, maar vaak ook voor de mensen om u heen. Als de problemen voor uw omgeving zo ernstig zijn dat het invloed heeft op uw herstel, dan bestaat er binnen Synaeda de mogelijkheid tot relatietherapie.

Bij relatietherapie wordt vaak gebruik gemaakt van EFT (emotionally focused therapy). Deze therapie stelt de emoties van de partners centraal en streeft naar een verbeterde emotie-interactie. Er wordt toegewerkt naar een verandering in communicatie. Emoties worden
daarbij niet gezien als ballast in conflicten die verstandelijk uit te praten zouden moeten zijn. Emoties worden gezien als de ruggengraat van de relatie: ze kunnen verbinding en veranderingen tot stand brengen en kunnen gebruikt worden in de therapie. Juist door emoties die wij niet kunnen negeren, gaan wij immers de belangrijkste banden aan met elkaar en reageren we zo hevig op ruzies, conflicten en verwijdering.

Werkwijze

De onderwerpen die in de therapie naar voren komen zijn:

  • Verstevigen van de relatie op het gebied van verbinding en intimiteit;
  • Ombuigen van ruzies en vernietigende gesprekken naar dialogen waarin ondersteuning en geborgenheid kan worden gevraagd en geboden;
  • Vergroten van een veilige en geborgen vaste bodem in een relatie.

De therapie is toepasbaar voor (vrijwel) iedereen die zijn relatie wil verbeteren, ongeacht seksuele voorkeur, religie en leeftijd. Ook voor relaties en gezinnen die te maken hebben met chronische ziekte, verlies, depressies of trauma’s is EFT een goed passende therapievorm. De werkwijze is sterk afhankelijk van wie u meebrengt in de behandeling en zal daarom individueel worden aangepast.

Vergoeding

Alleen als er sprake is van relatieproblemen mét psychische stoornis bij een van de partners.

Wanneer

Dag en tijdstip van deze behandeling worden in overleg vastgesteld.